Yeşim Tekoğlu Bayraklı Belediye Başkanı aday adayı oldu

Bayraklı Belediye Başkan aday adayı olan Yeşim Tekoğlu, açıklamalarda bulundu.

Siyaset Yayın: 05 Aralık 2023 - Salı - Güncelleme: 05.12.2023 10:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
178 okunma
Takip EtGoogle News

İl Genel Meclis, Bayraklı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi görevlerini de yapan Tekoğlu, “Bayraklıyı daha iyi bir yaşam için hep birlikte yönetmek isterim” dedi. 

Tekoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Benim iki büyük eserimden biri’ dediği, üyesi olmaktan gurur duyduğum, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Bayraklı’mızı yönetmeye talip olmak, benim için son derece onur ve gurur vericidir” dedi ve ekledi: “Cumhuriyet Halk Parti’miz, beni, bugüne kadar birbirinden önemli görevlere layık gördü ve halkımızda her seçimde büyük teveccüh gösterdi. İl Genel Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Üyeliği ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği gibi görevlerde partimizi ve halkımızı temsil etme şerefine nail oldum. Partimizin 6 oklu bayrağının altında, ilçemizi temsil etme görevini bize lütfeden kıymetli Bayraklı halkımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Her daim partimize ve halkımıza layık olmaya çalıştım.” 

 

BAYRAKLI’YI ADINA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE YÖNETECEĞİZ 

Yaptığı görevlerden edindiği tecrübelerle belediye başkanlığına talip olma kararında belirleyici olduğunu belirten Tekoğlu, “Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki sadece aday olabilmek uğruna her yolu mubah sayabilecek biri değilim. Benim için aslolan Cumhuriyet Halk Parti’mizin başarısıdır. Öyle ki seçilme veya yönetme konusunda bir nebze dahi kuşkum olsaydı, asla ve asla böyle bir göreve talip olmazdım. Bu bağlamda, daha yaşanabilir, daha modern, daha adil, daha eşit, daha mutlu, daha yeşil, daha prestijli, sorunları çözülmüş, demokrasinin gelişimine katkı sunan, toplumun huzurunu hedefleyen, dayanışma içinde olan bir Bayraklı için göreve talip olduğumun altını kalın bir kalemle çizmek isterim. Mazisi antik çağlara dayanan ve İzmir’in kuruluş yeri olarak kabul gören Bayraklı’yı görkemli tarihine ve adına yakışır bir şekilde yöneteceğiz” dedi. 

 

SÖZDE DEĞİL, ÖZDE OLABİLMEK…

Tekoğlu, “Herkesin başkanı olacağım, herkese eşit mesafede olacağım gibi klişeleşmiş şablon ifadeler kulağa hoş gelebiliyor. Aslında zaten bu olması gereken bir yaklaşımdır. Kaldı ki geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de altını çizdiği gibi, ‘eşitlik’ ilkesi Cumhuriyet Halk Parti’mizin olmazsa olmazıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Laik Cumhuriyet ve Demokrasi başta olmak üzere bizim de asla taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimiz var elbette. Bunları neden anlatıyorum? Bakınız, İzmir’de Bayraklıyı diğer ilçelerden ayıran önemli bir özellik vardır. Öyle ki Bayraklımızın demografik yapısı tam anlamıyla bir Türkiye mozaiğidir. Bunun içindir ki burada bütün siyaset ve yönetim anlayışınızı dar bir çerçeveye oturtamazsınız. Öyle ki rakip partilerin her yerel seçimde Bayraklıyı kâğıt üzerinde kazanıp sandıkta kaybetmelerinin de nedeni budur. Bu sebepledir ki ilçe halkımıza, “Herkese eşit mesafede olacağız. Herkese adil ve hakkaniyetli davranacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Ayrımcılık yapmayacağız. Etnik kökeni ve dinî aidiyeti ne olursa olsun, kimseyi yabancılaştırmadan herkesi kucaklayacağız” diye söz verirken, bunu ‘laf ola beri gele’ kabilinden söyleyemeyiz, söylememeliyiz. Keza Cumhuriyet Halk Parti’mizi diğer partilerden ayıran bir özelliğimiz de ‘eşitlik’ erdemine sahip oluşumuzdur. Özetle ifade etmem gerekirse, Bayraklı Belediye Başkanlığı görevine talip olmamdaki en önemli etkenlerden biri de ‘Her kesime hitap edebilecek’ bir başkan olabileceğime olan inancım, kendime ve ekibime olan güvencim de tamdır. Bu konudaki hassasiyetim de sözde değil, özdedir” diye konuştu. 

 

DEĞİŞİM RÜZGÂRI TÜRKİYE’Yİ SARACAK 

Tekoğlu son olarak şunları ifade etti: “Partimizin 38. Olağan Demokrasi ve Birlik Kurultayı’nda, partimizin delegeleri, halkımızın ‘değişim’ talebine muhteşem bir cevap verdi. Gölgesi altında olmaktan onur duyduğum asırlık çınarımız Cumhuriyet Halk Partisi, dünyada tarihsel olarak ayakta kalan en köklü ve saygın partilerden biridir. Bizler de Cumhuriyet Halk Partililer olarak asırlık tarihimizden aldığımız güçle yarınlara yürüyor ve değişimin gücüyle ilerliyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, kurultayımızdan başlayan değişim rüzgârı, yerel seçimlerde de esmeye devam edecek ve bütün Türkiye’yi saracaktır. Halkçılığa ve sosyal demokrasiye, liyakate ve eşitliğe, sağlıklı yaşama ve doğaya, sevgiye ve barışa, dayanışmaya inanan bir insanım. Bu bağlamda, aday gösterilip seçilmem halinde, Bayraklıyı daha iyi bir yaşam için hep birlikte yönetmek isterim.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.