Özel değil özelleştirilmiş eğitim

Türkiye’nin yarınlarına yön verecek gençlere özel değil özelleştirilmiş mesleki ve teknik eğitim sunan BEGOS Teknik Koleji, geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştiriyor

Yaşam Yayın: 03 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 03.10.2023 17:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
83 okunma
Takip EtGoogle News

İzmir Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu BEGOS Teknik Koleji, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda fonksiyonel teknik elemanlar yetiştiriyor. Yüzde yüz devlet desteğiyle özel değil özelleştirilmiş eğitim sunan kurum, geleceğin sektörlerine nitelikli iş gücü kazandırma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Kolejin eğitim kampüsünü yakından gören öğrenciler, veliler ve üst düzey seçkin ziyaretçiler övgüler yağdırıyor.

Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve ilçedeki okulların müdürleri eğitim kurumunun son ziyaretçileri oldu. Sınıflarından laboratuvarına, teknolojik atölyelerinden spor altyapısına kadar kampüsü adım adım inceleyen seçkin davetliler eğitim kurumuna hayranlıklarını dile getirdi.  

GÜVENLİ GELECEĞİN MESLEKLERİ

Yıldızı parlayan en popüler bölümlerde eğitim verdiklerini vurgulayan Okul Müdürü Merve Koçak ziyaretçilerine şu bilgileri verdi, “Mesleki ve teknik alanda rakiplerinin bir adım önüne geçmek isteyenler bizim eğitim kurumumuzu tercih ediyor. Çünkü öğrencilerimiz okulumuzda uzman bir eğitmen kadrosu tarafından mesleğe hem teorik olarak hem de pratik uygulamalar gerçekleştirerek en iyi şekilde hazırlanıyor. Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanından mezun olan öğrencilerimiz dilerlerse güneş veya rüzgar enerjisi sistemlerine odaklanan firmalarda, yenilenebilir enerji ile elektrik üreten santrallerde ve bu alanda yapılan AR-GE çalışmaları kapsamında iş bulabiliyor, dilerlerse de üniversite eğitimlerine devam edebiliyor. Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanında eğitim alan öğrencilerimiz, elektronik devreler ve robotik sistemler tasarlamak, endüstriyel tasarımlar yapmak, programlanabilir kontrol sistemleri kurmak, otomasyon sistemlerine bakım yapmak ya da bu sistemlerin arızalarını gidermek gibi pek çok sayıda farklı alanda eğitim görmektedirler”.

YENİLİKÇİ ÜRETKEN NESİLLER

Eğitim vizyonlarını dile getiren Okulun Yönetim Kurulu Üyesi Murat Aydemir, “Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş, çağın gerektirdiği birikime, teknolojiye ve donanıma sahip, bilgiyi paylaşan ve çok yönlü kullanabilen, araştırma becerisine, çevre bilincine ve doğa sevgisine sahip, mutlu ve kendisiyle barışık bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Eğitim gayemiz; sürekli öğrenen, öğrendiklerini içselleştirebilen ve üretime dökebilen, sorun çözebilen, çözüm üretebilen, çok yönlü bilgi ve becerilerle donanmış, yarınlara kalacak teknolojiler üreten, nitelikli ve yenilikçi bireyler yetiştirmektir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.