Genç Sanayiciler Kulübü’nden “Genç Yatırım Fonu”

İAOSB 2. Kuşak temsilcilerinin kurduğu Genç Sanayiciler Kulübü, aralarındaki işbirliğini arttırmak, yeni yatırımlara imza atmak için “Sermaye Birliği” kurdu.

Ekonomi Yayın: 22 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 22.07.2023 20:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
179 okunma
Takip EtGoogle News

Sermaye Birliğinin talep toplaması 13 ekim 2023 tarihinde son bulacak. Birliğin sermayesi 1 milyon Euro olarak belirlendi.

 

Türkiye’nin en modern ve altyapısı en gelişmiş osb’leri arasında yer alan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 2. Kuşak sanayicilerin kurduğu Genç Sanayiciler Kulübü, yeni bir yatırıma imza atıyor. Sermaye Birliğinin “Genç Yatırım Fonu”  adlı oluşumunda amaç 1 milyon Euro’luk sermaye toplamak. Her bir hissenin 10 bin Euro olacağı birliğe katılanlar, 3 yıl dolmadan ayrılmak istemeleri halinde hisselerini geri alamayacaklar. Sermaye Birliği ile yeni çok ortaklı yatırımlar hedefleniyor.

 

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi 607 fabrikada 50 bin çalışanı ile 22 farklı sektöre yönelik 8 milyar dolarlık üretim, 2,5 milyar dolarlık ihracat 1,5 milyar dolarlık ithalat yapılan Türkiye’nin en önemli sanayi bölgelerinden biri. Geçen yıl İAOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Cenk Karace’nin öncülüğünde geçen ay bölgede faaliyet gösteren firmaların 2. Kuşak yöneticilerinin üye olduğu Genç Sanayiciler Kulübü kuruldu. Kulübün kuruculuğu görevini Özdersan Deri Makinaları 2. Kuşak Temsilcisi Murat Özbek üstlendi. 25-45 yaş aralığındaki 2. Kuşak yaklaşık 50 sanayici kulüp bünyesinde yer alıyor. 

 

Bölgenin gelişimine vizyonu ile katkıda bulunmayı amaçlayan Genç Sanayiciler Kulübü, ilk önemli projesini de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yenkur Mobilya Ürünleri Tic. ve San. A.Ş., Ödüyo Finansal Teknoloji A.Ş. ve Egebimtes Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin desteği ile biraraya gelen Genç Sanayiciler Kulübü, Sermaye Birliği kurma kararı aldı. Birlik ile her bir hissesi 10 bin Euro olan, toplam 1 milyon Euro sermayeli çok ortaklı bir oluşum hedefleniyor. Sermaye Birliği ile Genç Sanayiciler Kulübü’nün kuruluş amacı olan, İAOSB mensupları arasındaki iş birliğinin, dayanışmanın ve etkileşimin artması, genç sanayicilerin yenilikçi fikirlerinin öne çıkarılması ve üretimin gelişmesine sağladıkları katkının arttırılması, yeni yatırım projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

 

Toplantıda, Norm Holding’ten Nedim Uysal, Yenkur Mobilya Ürünleri Tic. ve San. A.Ş.’nin plaketini Alp Yengül’e, Dipaş Dirinler Döküm’den Cemal Dirin, Ödüyo Finansal Teknoloji A.Ş.’nin plaketini Doğan Cir’e, Tolon International Makine’den Efe Tolon ise Egebimtes Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin plaketini Alp Atay’a takdim etti. Sponsorların kendilerini ve firmalarını tanıtmasının ardından Özdersan Deri Makineleri San. Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genç Sanayiciler Kulübü Kurucu Başkanı Murat Özbek toplantının asıl amacı olan Sermaye Birliği tanıtımı, Sermaye Birliği yönetim kadrosunun belirlenmesi ile ilgili bilgiler verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.