Karlı yatırım ve popüler tatil seçeneği; Kıbrıs

Akdeniz’in popüler destinasyonu Kıbrıs’ta cazip yatırım fırsatları Coldwell Banker Central güvencesiyle sunuluyor.

Yayın: 10 Haziran 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 10.06.2023 13:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
108 okunma
Takip EtGoogle News


 İzmir’in başarılı gayrimenkul ofislerinden olan Central Gayrimenkul, İzmir ve Türkiye’den tüm yatırımcılarına Kıbrıs’taki projeleri de öneriyor. Yapımı tamamlanmış evlerde ücretsiz konaklama seçeneğiyle alacağınız projeyi görme ve yaşama imkanı da sunuluyor. Broker Kandemir Kazandöğer, Türkiye’ye göre amortisman oranlarının Kıbrıs’ta çok avantajlı olduğunu söylerken 80 ay vade seçeneği ile ödeme kolaylığının altını çiziyor.
Coldwell Banker Central Brokerı Kandemir Kazandöğer, “Kıbrıs şu anda özellikle yatırım imkanları için cazip bir lokasyon. Orada daha önce 5000 konutu başarıyla inşa eden firmaların yeni projelerinden şimdiden yerinizi ayırtabiliyorsunuz. 36 ay sonra teslim edilen bu projelerde yüzde 35 peşin ve 80 ay vade seçenekleriyle cazip bir yatırım yapabiliyorsunuz. Sıfır faizle banka kredisi olmadan finansman sağlanıyor. Kıbrıs’ta kiralar sterlin olarak alınıyor. Türkiye’de bir gayrimenkulün amortisman süresi 20 yıl ve üzerine çıktı. Kıbrıs’ta ise bu amortisman oranı 12 yıl olarak seyrediyor. Sterlin getirisi olarak kiranızı alıyorsunuz. 90 bin sterlin olarak aldığınız bir mülk proje bitiminde 140 bin sterline ulaşıyor. Yatırım anlamında ciddi bir kar marjı size sunuyor. Yapılan projelerde kapalı havuzlar, açık havuzlar, spa alanları yer alıyor. Denize yürüme mesafesinde adeta bir şehri andıran projeler inşa ediliyor. Satış yapılan ülkeler arasında Ukrayna, Rusya, İran, İskandinav ülkeleri, Avrupa ülkeleri bulunuyor. Orada kiralama departmanları kurulmuş durumda. Şu anda zaten 5000 konutun kiralamları yapılıyor. Uzun ya da kısa dönem olarak kiralamaları o departman tarafından yapılıyor.”
“Kıbrıs’ın başka bir avantajı da sağlık sektörünün çok ilerlemesi diyebiliriz. Plastik cerrahi, saç ekim merkezleri ve daha birçok alanda sağlık turizmi oldukça popüler durumda. Dünya geneline baktığınızda yaşam maliyetleri oldukça düşük. Türkiye’yenin oldukça altında bir yaşam maliyeti insanlara orada yaşamayı cazip hale getiriyor.” 
“Bizde ofis olarak Kıbrıs’a ciddi yönlendirme yapıyoruz. Pazarlama faaliyetlerinde bulunuyoruz. Uçak biletlerini alan yatırımcılarımız orada projenin bitmiş dairelerinde konaklıyorlar. 2 gece ücretsiz olarak konaklayabiliyorsunuz. Projeyi ve etraftaki yaşantıyı birebir görme imkanı bulabiliyorlar.” 
“Yine başka bir avantaj ise Türkiye’de yatırımcılar kredi almakta zorlanıyorlar. Burada kolayca bir finansman imkanı sunuluyor. 80 ayda geri ödüyorsunuz. Peşinat artı taksitleri ödediğinizde 36 ay sonra kiralama seçeneği ile aylık düzenli olarak 700 sterlin alabiliyorsunuz. Kalan taksitleirinizin yüzde 90’ını bu kira desteğiyle ödeyebiliyorsunuz. 90 bin sterlinlik bir evde siz yaklaşık olarak 55 bin sterlin civarında ödeme yapmış oluyorsunuz. Matematiksel olarak da oldukça cazip bir yatırım aracı haline geliyor” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.