Pozitif Diyetisyen, ‘Sonbaharda kilo verme hızı artar’

Pozitif Diyetisyen Hanife Kara, kilo verme hızının sonbaharda arttığını, düzenli bir beslenme programı ile yaz aylarında alınan fazla kiloların verilebileceğini belirtti.

Sağlık Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 09:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
73 okunma
Takip EtGoogle News

Diyetisyen Hanife Kara, “Yaz aylarında gereksiz bir kilo alma ve sağlıksız beslenme durumlarıyla karşılaşırız. Bulunduğumuz ortamlar, yazın içtiğimiz içecekler kilo almamıza neden olur. Yazın sonları ve sonbahar başlangıcında kilo verme hızımız bir nebze artıyor. Hormonlarımızın ve mevsimlerin değişimi metobolizma üzerinde olumlu bir katkı sağlıyor.” 
YAZ AYLARINDA BESLENMEDE DÜZENSİZLİKLER GÖRÜLEBİLİYOR
“Yaz aylarında beslenmemizde gözle görülür düzensizlikler yer alıyor. Kahvaltı,ara öğünler ve akşam yemeği çok fazla değişkenlik gösteriyor. Biz aslında çok az yediğimizi düşünsek de bir öğünde fazla şeyler yediğimiz için bölgesel kilolar alabiliyoruz.Havaların serinlemesiyle birlikte kilo verme hızımız normal hızına dönmeye başlıyor. Çünkü vücudumuz doğal olarak ürettiği hormonları artırıyor.” 
KİLO VERMEDE SONBAHARI KAÇIRMAYIN
“Burada süreç olarak bağırsaklarımızın da rolü çok önemli. Bağırsaklarımızın çalışma hızını beslenmemiz, kullandığımız içecekler çok fazla etkiliyor. Sonbaharla birlikte kilo verme hızımızda yaza göre daha da artış gözleniyor. Mutlaka bu süreçte daha fazla kilo vermek istiyorsanız kendi düzeninize geri dönmeye çalışın. Bir öğün programınızın ve takip ettiğiniz bir diyet listenizin olması gerekir. Özellikle sabah kahvaltısını ihmal etmemeliyiz. Günlük olarak oluşturacağınız bir beslenme saat düzeni kilo vermenize çok destek olacaktır. Herkes beş ya da üç öğün beslenmek zorunda değil. Önemli olan düzenli bir beslenme programı oluşturmak. Sonbahar aylarında metabolizmamızın normal hızına dönmesi sizin kilo vermeniz ve vücuttaki toksinleri atılımı da hızlanmış olacaktır. Toksinlerin atılımını ve detoksu hızlandırmak istiyorsanız su tüketimini artırın ve sebze ağırlıklı smoti detoksu yapmaya çalışın. Süt ürünleri tüketimini azaltın. Süt peynir gibi gıdalar kilo verme döneminde kilo verme hızını tutabiliyor. Biz bu süreçte biraz probiyotik ağırlıklı beslenebiliriz. Kefir, yoğurt gibi gıdalar kilo verme hızınızı artıracaktır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.