Cumhuriyetin 100’ncü yılında Atatürk’ün Orjinal Kıyafetleri Ataşehir’de

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca giymiş olduğu askeri ve sivil kıyafetler sergisi, Ataşehir’de ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Kültür Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 10:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
114 okunma
Takip EtGoogle News

Ataşehir Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı’nın öncülüğünde, Nova Arsa ana sponsorluğunda Cumhuriyetin 100’ncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı boyunca giymiş olduğu askeri ve sivil kıyafetler sergisi, Ataşehir’de ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Atatürk’ün yurt içi ve yurtdışında giymiş olduğu 125 farklı kıyafeti, Ataşehir’de 19 – 20 – 21 – 22 Ekim tarihleri arasında Metropol İstanbul Avm önündeki X Media Art Museum by DasDas Sergi Salonu’nda saat: 09.00 – 22.00 saatleri arasında Atatürk severler ve ziyaretçileriyle buluşacak.
Sergi’nin hazırlanması sürecinde; Ataşehir Kent Konseyi ve Ataşehir Rehberi’nin yanısıra çeşitli sivil toplum kuruluşları da yer aldı.
TÜM HALKIMIZI BU ANLAMLI SERGİYE DAVET EDİYORUZ
Ataşehir  Yenişehir Mahallesi Muhtarı Mustafa Arı, “Milli kahraman, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün orijinal kıyafetlerinin adını taşıdığı ilçe olan Ataşehir’de sergilemek üzere için uzun zamandır hazırlıklarımızı sürdürüyorduk. Heyecanla beklediğimiz an geldi, birbirinden değerli kıyafetler ve hikâyelerini ziyaretçilerimizle buluşturmak için çok heyecanlı ve mutluyuz. Tüm halkımızı bu anlamlı sergiye, aileleri ile birlikte katılmaya davet ediyorum” dedi.
19 Ekim saat 11.00’de gerçekleşecek serginin açılış töreninin sunumlarını ünlü sunucular; Tuğba Özay ile Şenol İpek üstlenirken, sevilen sanatçı İlhan Güryalçın’da Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.