Pozitif Diyetisyen, “Yeni yıl kilo vermek için bir fırsat”

Uzman Diyetisyen Hanife Kara, yeni yılın kilo vermek ve sağlıklı beslenmek isteyenler için bir fırsat olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

Yaşam Yayın: 03 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.01.2024 16:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
64 okunma
Takip EtGoogle News

Kara, kilo verme sürecinde psikolojik olarak da hazır olanların daha başarılı kilo verdiklerini ifade etti. 
Pozitif Diyetisyen Hanife Kara, “Yeni yıl, yeni umutlar, yeni başlangıçlar demek. Aslında hepimizin beklediği küçük bir farkındalık ve hayatımızda yeni bir sayfa açmak. Bu yeni sayfaların başında kilo vermek, doğru beslenmek, ideal bir kiloya varıp aynadaki gördüğümüz kişi ile barışmak ve hedeflediğimiz noktaya varabilmek. Psikolojik anlamda baktığımız zaman duygusal hazır hissetmek diyet için çok önemlidir. Çünkü hazır hissetmediğimiz her şey yarım kalır ve kendimize güvenimizi ciddi şekilde sarsabilir.”
“Yeni yılın gelmesiyle birlikte kendimize verdiğimiz sözü tutmak için hedefler koymalısınız. Sağlıklı beslenmek, kilo vermek yada almak gibi hedefiniz ne ise ona odaklanmak. Bu hedeflere odaklandığınız zaman daha kolay bir şekilde kilo verebiliriz. Aslında herşey zihinde bitiyor. Kilo vermek istediğimiz halde kilo vermeye odaklanmıyorsak, sürekli olumsuz şeyleri kendimize çekiyorsak zaten kilo vermemiz mümkün olmayacaktır. Biz bilinçli ve farkındalıklı beslenmeden sık sık bahsediyoruz. Burada önemli olan şey kişilerin sadece kaloriye odaklanmadan hayatlarında bir beslenme programı oluşturmaları gerektiğini söylüyoruz. Bu sizin yaşamınız boyunca takip edebileceğiniz sağlıklı bir yolculuk olması gerekiyor. Psikolojik olarak da bunu kendinize sürekli ifade edebilirsiniz. Ne kadar iyi hissedersek, istediğimiz şeyi ne kadar imgelerseniz ve kararlı bir şekilde yaklaşırsanız kilo vermeye o kadar yatkın olabilirsiniz.” 
“Yeni yıldan beklentilerinizin başında eğer kilo vermek varsa, psikolojik olarak bunu kendinize bir söz olarak hatta bir olumlama olarak gerçekleştirdiğinizi kabul etmelisiniz. Bazı şeyler sadece uygulamakla olmaz inanmanız da gerekir. Ne kadar olumlu düşünüp bu sürece kendimizi odaklanırsak o kadar sağlıklı ve hızlı kilo verebiliriz. Sadece diyet yapmak kalori saymak kilo verdirmez. Psikolojik anlamda bunu gerçekleştirecek gücü kendinizde bulmanız gerekiyor.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.