GİSİDER’den tarımda tasarruf ve verim amaçlı yeni uygulama

Girişimciler ve İş Dünyası Derneği, yeni bir projeye imza attı.

Ekonomi Yayın: 06 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 06.10.2023 14:05:00
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
143 okunma
Takip EtGoogle News

Dfact Tarım Mobil Uygulaması ile tarımda verim artırılarak tasarruf sağlanacak. GİSİDER, Dfact Teknoloji tarım uygulaması ile öncelikle 3 kıtada ve 16 ülkede hizmet verecek. Yeni şirketin kuruluşu nedeniye Bayraklı’da bir restoranda bir araya gelen dernek yönetimi hem projeyi konuştu hem de stres attı.

GİSİDER Başkanı Merve Çakır, “Yeni uygulamamız olan Dfact Tarım Uygulaması ile Dfact Teknoloji’de öncelikli hedeflerimiz arasında kontrolsüz su tüketimini durdurmak, tarlalarda verim artışı sağlamak, gıda tedarik zincirine yardımcı olmak, kontrolsüz gübre kullanımını engellemek, karbon salınımını durdurmak yer alıyor. Bitki türüne ve topraktaki nem oranına göre kontrolsüz sulamanın önüne geçip su tasarrufu sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çakır, “Yeni kurduğumuz şirketin ilk iş yemeğindeyiz. Yeni projelere imza atıyoruz. Çok yakında önce Türkiye’de sonra tüm dünyada bu projemiz ses getirecek” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.