Yazın kuruyan ciltlere bakım zamanı

Yaz aylarının bitmesi ile kuruyan ciltlere bakım zamanı da geldi. Güzellik Uzmanı Öznur Gençdoğuş, kuruyan ciltlere bakım için önemli bilgiler verdi.

Sağlık Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 12:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
102 okunma
Takip EtGoogle News

Öznur Gençdoğuş Akademi kurucusu güzellik uzmanı Öznur Gençdoğuş, “Vücudumuzun büyük bir kısmı sudan oluşmaktadır ve yaz aylarında güneş ışınları ile birlikte ciltte kuruluk, çatlaklık erken yaşlanmaya sebep oluyor.  Bu demek oluyor ki bizim suya yani neme ihtiyacımız var. Mevsimsel faktörler göze alındığında biz de Eylül ve Ekim ayı itibarıyla artık cildi onarmaya, nemlendirmeye ve gençleştirmeye yönelik işlemler uygulamak yapmak zorundayız.

CİLTTEKİ LEKELER YOK EDİLİYOR

“Bunun en başında tabii ki cildi neme doyurmak gerekiyor. Bir sonraki adımımız ise ciltteki lekeleri yok etmek ve cildi yenilemek. Peki bunları nasıl yapıyoruz?

Öncelikle danışan bize geldiğinde yaz sonrasında cildin neye ihtiyacı var onu tespit ediyor ve cildin ihtiyacına göre protokoller uyguluyoruz. Özel ürünler ve serumlar kullanarak geliştirdiğimiz farklı teknikler ile 45 dakika 1 saatlik gibi kısa bir süre içersinde o yıl oluşmuş olan güneş lekelerinden muhteşem sonuçlar alıyoruz.”

GÜNEŞ KORUYUCUSU ÖNEMLİ

“Aslında leke ile mücadele çokta zor değil ilk dikkat edilmesi gereken faktör elbetteki güneş koruyucusu  mutlaka kullanmamız gerekiyor. Ve tabii ki cildi nemlendirme, hem içten bol bol su tüketerek hem de dıştan düzenli nemlendirici kullanmak gerekiyor. Bir diğer unsur ise  her yaz çıkışında mutlaka cildi bir uzmanın kontrol etmesi gerekiyor ki cildin neye ihtiyacı olduğu tespit edilsin ve o yönde protokoller uygulansın” ifadelerini kullandı.

ÖZEL LEKE GİDERİCİ TARİFİ

Güzellik uzmanı Öznur Gençdoğuş, evde çok basit yöntemle uygulayabileceğiniz özel bir leke giderici tarifi verdi.

Gençdoğuş, “Bir çay kaşığı karbonat (cep sodası) içerisine birkaç damla limon sıkarak iyice karıştırın onu partikül haline getirip peeling  gibi yüzünüze uygulayın ve ardından yüzünüzü iyice durulayıp nemlendiricinizi uygulayın sonuçtan çok memnun kalacaksınız.”

Açıklamalarına devam eden Gençdoğuş, “Ekim ayı ile birlikte sıkça yaptığımız uygulamalardan biri de tabii ki kalıcı makyajlar günümüz insanında zaman en önemli hazine insanlar yoğun iş temposu içersinde koşuşturuyorken zamandan tasarruf etmek istiyor özelliklede kadınlar hem zamandan kazanıp hem de güzel görünmenin yolunu arıyor bunun için ise en etkin çözümlerden biri elbetteki kalıcı makyaj artık saatlerce makyajla uğraşmaya son veriyoruz özelliklede kaşlar eyeliner ve dudaklar kadınlarımızın en çok tercih ettiği kalıcı makyajlar oluyor” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.