Evren Laçin: Sokak emekçilerinin sosyal güvencesi olacak

Laçin: Sana söz… Sokaklara bahar gelecek!

Siyaset Yayın: 03 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.04.2023 08:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
114 okunma
Takip EtGoogle News

Örgütlediği milyonlarca sokak emekçinin büyük desteğiyle Evren Laçin’in Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. Bölgeden Milletvekili Aday Adaylığı geniş yankı uyandırdı.

Ülkedeki milyonlarca sokak ekonomisinin emekçilerini örgütleyen İzmir Seyyar Satıcılar Derneği ve Meclisi Başkanı Evren Laçin’in Türkiye Büyük Millet Meclisi yolundaki ilk adımı büyük takdir topladı. CHP’nin Aday Adayı Tanıtım Toplantısı’nda podyuma çıkan en renkli simaların başında geldi. Kamuoyunun ilgisini çektiği kadar Laçin’in Aday Adaylığı sokakları coşturdu.

Örgütlediği sokak emekçilerinin isteği doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1. Bölgeden Milletvekili Aday Adayı olan Evren Laçin, kentin dört bir yanındaki sokaklarda ekmek kavgası veren üyelerini iş alanlarında ziyaret etti. Laçin’in Aday Adaylığından memnuniyet duyan onlarca seyyar satıcı, Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sokaklara verdiği önemi aday belirleme sürecinde de göstermesini istedi.

SOKAĞIN EMEKÇİLERİ BİZİMLE

Hafta sonu kentin varoşlarında seçim çalışmalarını gerçekleştiren CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Evren Laçin, ilgiyle karşılandı. Kendisine karşı oluşan büyük teveccühün kendisini duygulandırdığını belirten Laçin, “Türkiye’deki kentlerimizin bir de arka sıralarındaki yurttaşlarımız var. Deniz plaj görmeyen, dur durak tatil bilemeyenler. Gecenin karanlığında, yazın sıcağında, kışın soğuğunda sokakta geçimini sağlamaya çalışan milyonlarca insan var. Türkiye’nin ve İzmir’in ekmeğini arka sıradakiler ile beraber paylaşacağı bir düzen için kutlu bir yola çıktım. Sokak emekçilerinin haklarını alması için insanca yaşaması için bir araya getirdiğimiz milyonlarca yurttaşımız bu yola çıkmamızı istedi. Dün sokakların güçlü sesi nasıl olmuş isek yarın da meclisteki gören gözü, duyan kulağı, kanun yazan eli olmak için göreve hazırım” dedi.

SOSYAL GÜVENCEYE KAVUŞTURACAĞIZ

Sokakta ekmek kavgası verenlerin gelecek kaygısı taşıdıklarını vurgulayan CHP’li Evren Laçin, “Sokak ekonomisindeki emekçilerin yüzde 90’ının sosyal güvenliği yok. Bir koruyanı kollayanı yok. Gündelik yaşıyorlar. İşe gidemediği gün yevmiyesi yok. Birikimleri yok, gayrimenkulleri yok, ailelerinden yardım alamıyorlar, kendi temel gıdalarını dahi karşılamayanlar var. Ekmeğini alacak parası, kirasını ödeyecek bütçesi yok. Hastalandığında kapısından göğsünü gere gere gireceği hastanesi yok. Yaşlandığı zaman elden ayaktan düştüğü zaman temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar dahi bir maaşı maalesef yok. Kimsesizlerin kimsesi olacak, güvencesizlerin güvencesi olacak bir sosyal cumhuriyete ihtiyaç var. Sokak emekçilerimizin emeklerinin hakça değerlendirileceği bir sisteme ihtiyaç var. Kendilerini kişisel değil kurumsal olarak koruyan kollayan Sosyal Güvenliğe gereksinim var. Sokak emekçilerimizi Sosyal Güvenceye kavuşturmak boynumuzun borcu. Toplumsal huzur ve iş barışını birlikte başaracağız” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.