İZMİR’İN ÜNLÜ LOKANTACISINDAN BOYKOT YORUMU

Sosyal medyada başlatılan restoran fiyatlarına karşı yapılan 2 günlük boykota İzmir'in en eski lokantalarından Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın 3. kuşak işletmecisi, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası başkan adayı Alpay Okyay da değerlendirdi.

Ekonomi Yayın: 20 Nisan 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 20.04.2024 18:59:00
Editör - Ege Bakış Haber
Okuma Süresi: 3 dk.
34 okunma
Takip EtGoogle News

OKYAY: “BOYKOT ÇÖZÜM DEĞİL, TAVAN VE TABAN FİYAT BELİRLENMELİ”

Sosyal medyada başlatılan restoran fiyatlarına karşı yapılan 2 günlük boykota İzmir'in en eski lokantalarından Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın 3. kuşak işletmecisi, İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası başkan adayı Alpay Okyay da değerlendirdi. Fiyat artışlarının sorumlusunun kesinlikle lokantacı esnafı olmadığını belirten Okyay, “Bugünkü ekonomik koşullarda bu tarz eylemler yerine hem işletmecileri hem de misafirlerimizi makul olmaya davet ediyorum” dedi. Enflasyon ve vergi yükünün lokantacı esnafını ezdiğini belirten Okyay, boykot yerine tavan ve taban fiyat belirlenmesi gerektiğini söyledi.

“BOYKOTU YANLIŞ BULUYORUM”

Pandemi sonrasında yorgun olan esnafın son 2 yıldır da temel gıda ürünlerinde durmayan bir zam furyası ile karşı karşıya kaldığına işaret eden Okyay, “Üstüne vergi yükü ve  özellikle satın aldığımız ürünleri yüzde 1 KDV ile alıp yüzde 10 KDV ile satmamız sonucunda lokantacı esnafı anormal zor şartlarda mesleğini icra ediyor.  Bu bağlamda yapılacak her hareket ve alınacak her karar bu koşulları göz önüne alınarak yapılmalıdır. Sonuç olarak bu boykotu doğru bulmuyorum” dedi.

“TABAN VE TAVAN FİYAT BELİRLENMELİ”

Tarım ve hayvancılıkta yapılan yanlış üretim politikaları yüzünden bugünleri yaşadıklarına işaret eden Okyay, doğru politikalarla bu sorunların düzelebileceğini söyledi. Okyay, “Devletimiz üretime önem verip doğru vergi Politikaları belirlerse, esnafımız da bu süreç de biraz daha makul fiyatlandırma yaparsa bu dönemi anlatabiliriz. Bir diğer konuda fiyat tarifeleri. Mevcut tarifeler de azami fiyat belirtiliyor. Artık bu sistem değişmeli. İlgili Odalar her yemek için taban ve tavan fiyat belirlemeli. Böylelikle tüketici taban fiyatın altındaki ürünün sağlıksız, tavan fiyatın üstündeki ürünün de sakıncalı olduğunu görecektir. Devletimiz, ilgili Oda ve kurumlarımız, esnafımız ve halkımız ile bu zor günleri hep birlikte anlatacağımıza inancım tamdır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.