Botanik ailesi büyüyor

16 yıl önce iş insanı Murat Özden’in küçük bir kafeyi devralmasıyla başlayan Botanik markası, büyümeye devam ediyor.

Yaşam Yayın: 24 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 24.05.2023 11:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
117 okunma
Takip EtGoogle News

İzmirlilerin mangalda uğrak noktası haline gelen Botanik Mangal’ın ardından şimdi de Botanik Plus, İzmir’in lezzet mekanları arasına girdi. Botanik Plus, 6 dönümden oluşan dev bir lezzet tesisi olarak hizmet veriyor.

1988 yılında komi olarak iş hayatına atılan işletmeci Murat Özden, yıllarca süren uğraşlar sonucunda Botanik Mangal’ı İzmir’in en çok tercih edilen mekanları arasına getirmeyi başardı.

İş insanı Murat Özden, “2007 yılında Narlıdere Sahilevleri’nde küçük bir kafeyi devraldık. 5-6 yıllık bir uğraşıyla tadilat ve tamiratla mangal konseptine çevirdik. Orada iyi bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Sıfırdan buralara geldik. Yaşadıklarımızı yazsak roman olur. Ben komilikten geldim. 1988 yılında komilik yaparak işe başladım. Yaklaşık 20 gün önce de Narlıdere Sahilevleri’nde diğer işletmemiz olan Botanik Plus’ı ortağım Orkun Enyüce ile birlikte hizmete soktuk. Farklı bir konseptte hizmet veriyoruz. Botanik Plus’ta kahvaltı, ocakbaşı ve yeni nesil meyhane yer alıyor.”

Yeni mekan hakkında bilgi veren Özden, “Botanik Plus, 6 dönüm arazi üzerine kurulu iki kapalı salondan oluşan bir tesis. 2 dönümde bahçemiz yer alıyor. 2 dönüm otoparkımız var. 120 metrekareden oluşan bir çocuk oyun alanımız bulunuyor. Güney mutfağı ağırlıklı çalışıyoruz. Haftanın 3 günü canlı müziğimizle misafirlerimize hizmet veriyoruz. Nezih Üçler, Sedat Yüce, Nur Usta, Banu Karaca mekanımızda sahne aldı.”

“Sabah 8’de servisimiz başlıyor. Gece 2’ye kadar yaşayan bir işletmeyiz. 3 oğlum var birisi küçük daha yetişiyor. Diğer oğullarımla birlikte çalışıyoruz. Mekanlarımızı oğullarım Ayberk ve Berkay’la beraber işletiyoruz. Botanik Mangal’ın ardından Botanik Plus’ı da tanınan tercih edilen bir mekan haline getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.