Şiire Yeni Bir Soluk; ‘’Rüzgarla Gelenler’’

Yazar Mustafa Tuğrul Edis’in son şiir kitabı ‘’Rüzgarla Gelenler’’ okuyucusuyla buluştu.

Kültür Yayın: 17 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 17.08.2023 21:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
90 okunma
Takip EtGoogle News

’Başarı, Dün, Bugün, Yarın’’ ve ‘’ Akıl Fırtınası’’ kitaplarından sonra uzun süre ara verdiği şiir yolculuğuna son kitabı ‘’Rüzgarla Gelenler’’ ile devam eden yazar Mustafa Tuğrul Edis; hayal ve duygu dünyasından yansıyan yaşanmışlıkları okuyucularına sözcüklerle imgelediği şiirlerinde sunuyor.

İlk şiir kitabını 1998 yılında okuyucuları ile buluşturan ve bu güne kadar kişisel gelişimden, yaşanan hayat öykülerine kadar çeşitli konularda edebi değer taşıyan 14 kitap yayınlayan yazar Mustafa Tuğrul Edis; son şiir kitabı ‘’Rüzgarla Gelenler’’de  51 adet özgün şiirini bir araya topladı. Hayal Yayınları tarafından hazırlanan ve yayınlanan kitabın yayın yönetmenliğini Özgen Kılıçarslan Danyal, editörlüğünü ise Burak Çapan üstlendi. Bugüne kadar birçok edebi dergide şiir ve yazıları yayınlanan yazar Mustafa Tuğrul Edis, dokuz yıl ara verdiği şiirin kendi yazın hayatı içerisinde ayrı bir önem ve yeri olduğunu vurguluyor.  Başarılı yazar Mustafa Tuğrul Edis ile çocukluğunun geçtiği ve hala yaşamını sürdürdüğü İzmir’in şirin ilçesi Urla’da buluştuk ve şiire dair pek çok şeyi konuştuk. Geçmişten günümüze izler taşıyan büyüdüğü sokaklar ve bahçeler içerisinde aldığı ilhamla beslenen yazar şiirlerinde okuyucularını insan doğası ve yaşama, yaşanmışlıklara ve onların insan üzerinde bıraktığı izlere dair farklı duygu ve düşünceler arasında benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor. Şiirlerinde okuyucusunu sözcüklerle gerçekleştirdiği imgelemeyle hikayenin içine çeken ve ortamdan alıp adeta şiirdeki duygunun rüzgarında sürükleyen şair Mustafa Tuğrul Edis; yaşamla şiiri iç içe düşünüyor. Nefes aldığı her an günlük rutinlerin içerisinde gözlerden kaçan, farkında olmadan sadece seyredilen bir manzara, bir fotoğraf karesi belki kısa bir diyalog bile kendisi için ilham kaynağı olarak başka bir şiirin ilk izleği olabiliyor. Yazın hayatında yaşamın içinden beslendiğini ifade eden şair, kimi zaman hayal dünyasından bir olgunun kelimelere dökülerek şiire yansıdığını söylüyor. Ortaya çıkardığı farklı içerikte kitaplar üzerinde çalışırken araya giren şiirin kendisini rahatlatarak düşünsel açıdan da zihnini açtığını belirten yazar, şiirin kendisi için diğer edebi türlerden apayrı bir yeri olduğunu anlattı. Bitmeyen bir yolculuk olarak tanımladığı şiir için, arada durup mısralarıyla hayatı sorguladığını ifade eden şair birçok duyguyu en doğru şekilde ancak şiirle anlatabildiğini söylüyor.Şairin son kitabı ‘’Rüzgarla Gelenler’’ Hayal Yayınları imzasıyla kitap evlerinde okuyucularını bekliyor.

Mustafa Tuğrul Edis Hakkında:

Edirne’de doğdu, çocukluğu İzmir Urla’da çevresinde geçti. Rumeli kökenli geniş bir aileden geldiğinden masallar, efsaneler ve öykülerle büyüdü. Babası şair ve öğretmen, dolayısıyla küçük yaşta yazmaya ve not almaya alıştı.

İlk şiir kitabını 1998 yılında çıkardı. 2006 yılında bir fotoğraf sergisi açtı. Uzun yıllar uluslararası faaliyet gösteren yabancı firmalarda görev aldı. Organizasyon, kalite, yönetim sorunları üzerine teori ve pratiği birleştiren, sonuç almaya ve sinerji oluşturmaya yönelik çalışmalarına hız verdi.Antarktika dahil beş anakara üzerinde farklı ülkelere seyahat etti. İki arkadaşıyla birlikte İzmir’de GT Art & Interiors sanat galerisi bulunuyor.

Deneyimlerini, düşüncelerini ve hayallerini paylaşmayı, sabırla bekleyerek keşfetmeyi seviyor. Başarının özüne yolculuğun, geleceği değiştirmek için birlikte çalışmak ve inanmak olduğu düşüncesiyle, amacına ulaşmak en büyük hedefidir.Academy of Management üyesi. Evli ve iki çocuğu var. İngilizce biliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.