Patili Dostlarla Konuşan Gökhan Özgül

İzmir Bostanlı’da can dostlara kuaför hizmeti veren Gökhan Özgül, bakım yaptığı hayvanlarla kurduğu sevgi dolu iletişimle dikkat çekiyor.

Yaşam Yayın: 15 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 15.10.2023 20:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
186 okunma
Takip EtGoogle News

Can dostlara tüm kuaför hizmetlerinin verildiği Paws Art’a gelen ‘çocuklar’ buradan çok mutlu ayrılıyor.

Paws Art Pet Kuaför Kurucusu Gökhan Özgül, "3 yıldır pet kuaförlük işi yapıyorum. Çocukluğumdan beri hayvanlarla ilgilendim. Kedim, köpeğim, iguanam, kaplumbağam oldu. Hayatım boyunca hep hayvanlarla içli dışlı oldum. Şu anda da barınaktan sahiplendiğim kendi evimde baktığım iki tane de köpeğim var. Sevdiğim canlılara hizmet vermek beni mutlu ediyor. İşimi seviyorum. Köpeklerle, kedilerle sohbet etmeyi, oynamayı seviyorum,” diyor.

“Bizim işimizin zorluk derecesi hayvan sahiplerinin köpeklerine bakmayışları ile doğru orantılı gelişiyor. Ben nasıl 15 günde bir traşa gidiyorum, günlük duşumu alıyorum. Onların da belli bir düzene ihtiyaçları var. Köpekleri taramadığınızda, düzenli kuaföre götürmediğinde, gerekli özeni göstermediğinde bizim işimiz de can dostlarımızın işi de daha da zorlaşıyor. Çünkü vücudunda oluşan kıtık dediğimiz tüylerinin birbirine dolaşması canlı dostlarımızın canını acıtan bir işlem. Düzenli gelen hayvanlarda sorun olmuyor. Burada yıkanıyorlar, kurutuluyorlar, taranıyorlar.”

Özgül, gelen patili dostunu direkt işleme almıyor. Önce onunla ilgileniyor, adeta bir arkadaşı gibi sohbet ediyor, minik ödüllerle kalbini kazanıyor. İşte bu tatlı iletişimden sonra, gelen patili dostumuz hem ortama hem de bakımını yapacak kişiye alışıyor ve sonrasına işlem odasına alınıyor.

Can dostlara bakım yaparken onlarla sohbet de ediyor Özgül. “Ben şuna inanıyorum. Aslında onların bizden tek farkı konuşamıyor olmaları, dinlemiyor anlamına gelmiyor. Biz bu çocuklarla konuştuğumuzda ve onlar gerçekten değer gördüklerini anladıklarında benim işim daha kolaylaşıyor. Ben o çocuğu banyoda hızlıca yıkamak yerine ismiyle hitap ederek ya da sevgi sözcükleri kullanarak yıkıyorum.”

Özgül, “Bizim için can dostların mutluluğu ön planda. Burada tırnak kesimi, kulak temizliği, göz temizliği, pati altı temizliği, hijyen temizliği, özel bölge tıraşı, yıkaması ve fön işlemleri yapıyoruz. Sadece fön işlemimiz ortalama 40 dakika sürüyor. Vücut tıraşı, yüz tıraşı işlemlerini yapıyoruz. Burada can dostlara olması gereken ilgiyi gösteriyoruz. Daha sağlıklı büyüsünler, daha temiz olsunlar diye gayret gösteriyoruz. Burada çocuklarımız dediğimiz can dostlarımız için mamalarımız, kıyafetlerimiz, oyuncaklarımız, tasmalarımız gibi onlarca ürün de yer alıyor. Ayrıca şampuanlar, diş fırçaları gibi günlük hayatta onlar için kullanılan ürünlere de mekânımızda ulaşabiliyorsunuz.” diyor.

Özgül, kullandıkları kozmetikler hakkında da bilgi veriyor: “Bu kozmetikler onların deri yapısına, gözünü yakmamasına, onların sağlığına duyarlı kaliteli ürünler kullanıyoruz. Kaliteli, doğru kozmetik bu işin en önemli kısmı."

İşin zorluğundan da şöyle bahsediyor: “Yaptığımız işe saygı duyulmasını istiyoruz. Ortalama bir tıraş 1,5-2 saat sürüyor. Bir masa üzerinde o kadar zaman çocukları sabit tutup işimizi yapmak gerçekten zor. Düzenli bakımlarını asla ihmal etmeyin diyoruz.”

 

Paws’art ile her patili dostu olan mutlaka gidip tanışmalı. Ancak o atmosferde işlem yaptırınca edindikleri misyonu anlayıp sevgi yumağı oluveriyorsunuz, başka adres aramayacağınız garanti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.