Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Hizmete Açıldı

Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, Alsancak Kahramanlar hastaneler bölgesinde faaliyete başladı.

Sağlık Yayın: 16 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 16.10.2023 09:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
108 okunma
Takip EtGoogle News

 İzmir Alsancak Kahramanlar hastaneler bölgesi Can Kulduk sokakta yer alan, toplam 1200 metrekare alana kurulu altı katlı binada hizmete açılan Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi; 3 fizik tedavi uzmanı, 10 fizyoterapist, 3 hemşire ve fizik tedavi teknikerlerinden oluşan alanında uzman deneyimli sağlık personelleri ile hizmet veriyor.

Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dokumacı; Gazi Hastanesi, İzmir Ege laboratuvarı ve Egeli Osgb iştiraki olarak 2022 yılı sonunda faaliyete başlayan Gazi Fizik Tedavi merkezini fizik tedavi alanında ülkemize kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Hizmete giren Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp merkezinde yer alan özel odalarda uzman terapistler hastalarına birebir özel tedavi uyguluyor. Son teknoloji cihazlarla tedavi imkanı sunan Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezinde yüksek yoğunluklu laser teknolojisi ile robotik laser tedavisi, süper indüktif sistem tedavisi, neurofeedback tedavisi (beyin egzersizleri) fonksiyonel elektriksel stimülasyon ile ergometri tedavisini birleştiren bir teknoloji ile de restoratif tedavi imkanları mevcut. Gelişmiş cihaz ve profesyonel kadrosuyla nörolojik rehabilitasyon ( inme felç parkinson multiple skleroz sinir ve kas hastalıkları vb ) eklem kas ağrıları, kronik ağrılar, fibromiyalji ve romatizmal hastalıklar, çocuk hastalıklarında rehabilitasyon ( serebral palsi denge yürüme postür bozuklukları vb), spor ve sporcu yaralanmalarında rehabilitasyon ile ortopedik ameliyatlar ( kırık, protez bağ ve eklem yaralanmaları vb ) sonrası bel boyun sırt ağrılarında fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi uygulanıyor. Ayrıca Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezinde alanlarında özel eğitimli fizyoterapistler tarafından manuel terapi lenfödem tedavisi, skolyozda schroth tedavi yöntemleri, duyu bütünleme uzay terapi gibi özellikli tedaviler de bulunuyor.

Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi kurucu ortaklarından fizik tedavi uzman hekimi Dr. Hatice Banu Kenar’dan tıp merkezi hakkında kısa bir bilgi aldık. Merkezde bulunan robotik yüksek yoğunluklu laser tedavisi ile konvansiyonel lazere göre 50 kat daha güçlü etki elde edildiğine vurgu yapan Dr. Hatice Banu Kenar; robotik kol ile geniş alanda tedavi uygulama imkanı doğduğunu, daha küçük alanlarda ise manuel küçük elektrot ile yoğun etki sağlandığını, böylece eklem ve kas hastalıkları, romatizmal hastalıklar, bel boyun sırt ağrıları ortopedik problemler nörojenik kökenli ağrılar sinir yaralanmaları ve bunun gibi pek çok hastalığın tedavisinde oldukça etkili olduğunu söyledi. Merkezdeki bir başka ileri teknoloji cihazın fda onaylı süper indüktif sistem cihazı olduğunu belirten Dr. Hatica Banu Kenar; İyileşmeyen kırıklar veya kırıkların hızlı iyileşmesinde kasların güçlendirilmesinde, ödem ve ağrının kontrol altına alınmasında, sinir hasarlarında, nöropatik ağrılarda güçlü etkili kullanımı ile konforlu bir cihaz olduğunu söyledi. Yöntem ayrıca idrar kaçırma problemlerinde vücut şekillendirmede oldukça etkili.

Dr. Hatice Banu Kenar sözlerine şöyle devam etti: ‘’ Uzman doktor kadromuzla amacımız fonksiyonel kapasitesi kaybolmuş veya azalmış günlük yaşam aktivite ve özbakım işlevlerini yerine getiremeyen genç yaşlı çocuk tüm bireylere fizik tedavi rehabilitasyon yanında gerekli durumlarda özellikli enjeksiyon prp ve destek tedavilerle çok yönlü bir yaklaşım sunmaktayız. Ve bu şekilde hastalarımızın günlük yaşam aktiviteleri sosyal yaşantıları ve öz bakımlarında aktif bağımsız özgür bir yaşama hızla dönmelerini sağlamaktayız. Uzman doktor, deneyimli fizyoterapist ve fizik tedavi hemşire tekniker kadromuz ve ileri teknoloji cihazlarımız özellikli işlemlerimiz ile son derece modern binamızda hastalarımızla sağlığa giden yolda birlikte olmak en büyük arzumuz’’.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.