‘Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü’ Neptün Soyer’e

Her yıl “Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü” nü başarılı bir kadına veren Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi bu yıl ki ödülünü Neptün Soyer’e verdi.

Yaşam Yayın: 05 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 05.04.2023 12:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
118 okunma
Takip EtGoogle News

1949 yılında Cumhuriyetin ilk ve önder kadınları tarafından kurulan, çok saygın akademik kariyer sahibi eğitimcilerin de aralarında bulunduğu 1990 yılında İzmir Şubesi kurulan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği her yıl birbirinden değerli isimlere ödül vermeye devam ediyor. Swiss Otel İzmir’de Şube Başkanı Esen Alpagut önderliğinde bir araya gelen dernek üyeleri  Neptün Soyer’i ağırladı. Soyer’in kadına,çocuğa,doğaya insanı koruyan projeler ürettiğini belirten Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Esen Alpagut, “İzmir Köy Kooperatifi Başkanı olarak Neptün Soyer, kadın algısını yücelten, kadının ekonomik, sosyal ve politik statüsünü güçlendiren, kadınların öne çıkmasını sağlayarak yöresine değer katan bir başarı sağladı. Can Yücel Tohum Merkezi’nin bulunduğu İzmir Aşık Veysel Rekreasyon Alanındaki mutfağında Aşçılar Federasyonu ile Yerli Yersiz protokolü yapılmasına katkı sağlayarak köy köy gezip ata tohumunun önemini anlattı. Erkek Egemen yapısında başarılı ve cesur çalışmaları ile başkan olmayı başarmış değerli bir rol model olmuştur” dedi.  Tarımda kooperatifçiliğin önemine değinen Neptün Soyer, “Seferihisar’da narenciye bahçelerinin içinde olmak o kokuyu almak gibisi yok. Eşim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başkan seçilmesiyle vaktimin çoğunu İzmir’de geçirmeye başladım ama kooperatif için canla başla mücadele veriyorum. Kızlarım da üniversitelerini bitirdikten sonra Seferihisara’a döndü. Küçük kızım Fransa’da Sourbone’da hukuk okumasına rağmen bahçemize dönmek istedi. Kooperatifimizde onun gibi hukukçu, mimar,mühendisler var. Tarımın önemini her geçen gün daha da çok kavranıyor. Bu yıl su yılı olacak. Yaptığımız bütün projeler su ve mera üzerine çalışmalar. Önceden kazmaı vurunca 2 metreden metreden su çıkıyordu şimdi 300 metreden su çıkıyor. Suyu bulmak zorlaştı. ” dedi. Söyleşi tadında geçen buluşmanın ardından Başkanı Esen Alpagut “Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülü” Neptün Soyer’e verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.