'Gediz'in ıslah edilmesi gerek'

İzmir'in Menemen ilçesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, Gediz Havzası'ndaki su sorunu ile ilgili acil tedbir alınması ve dere yataklarının ıslah edilmesi gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 03 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 03.04.2023 12:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
102 okunma
Takip EtGoogle News

Menemenli çiftçi Mustafa Kemal Sönmez, "Gediz'in ıslahı gerekli. Çevre illerden gelen su temizlenerek küçük göletlerde tutulmalı. Tarım ve hayvancılıkta önceliğimiz su olmalı" dedi.

Tarımda sulama sıkıntısı yaşandığında hayvancılık sektörünün bundan doğrudan etkilendiğini vurgulayan Sönmez, Menemen ovasında vahşi sulamanın hat safhada olduğunu öne sürdü. Çeşme'deki yerel yöneticiler mavi denize nasıl gözü gibi bakıyorsa, Menemen'deki tarım arazilerine de bu gözle bakılması gerektiğini ifade eden Sönmez, "Öncelikle Gediz ıslah edilmeli. Yerel yöneticiler, besicileri sorunlarını dinlemeli, çiftçiyi hayvancılığı kalkındıracak projeler üretmeli. Bu işin siyaseti ya da partisi yok. Yani halledilmeyecek meseleler değil. Çünkü devletin parası da var, ekipmanı da var, her şeyi var. Tarım ile hayvancılık başlı başına birer bakanlık olabilir. Ben Menemen İlçe Tarım Müdürlüğü'nden çok memnunum. Memurlar çok ilgililer. Geliyorlar, aşılarımızı yapıyorlar, çok mücadele ediyorlar" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.