Cem Adrian ve Olsen Flarmoni EGİAD için sahnede

Ege Genç İş İnsanları Derneği, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir etkinliğe hazırlanıyor.

Kültür Yayın: 22 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 22.07.2023 18:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
76 okunma
Takip EtGoogle News

Urla’daki EGİAD Ortaokulu’na spor salonu yaptıracakları proje, üye bağışları, EGİAD bütçesi ve Cem Adrian’ın solist olduğu Olten Flarmoni Orkestrası Konseri’nin sponsor destekleriyle gerçekleştirilecek.

.

Her yıl faaliyet programına eğitime yönelik projeler alan Ege Genç İş İnsanları Derneği, Cumhuriyet’in 100. Yılı hazırlıklarını eğitime destek projesi ile taçlandıracak. Cumhuriyetin 100. Yılına, Cem Adrian’ın solistliğinde Olten Flarmoni Orkestrası Konseri ile girmeye hazırlanan EGİAD, konserin sponsor gelirlerine kendi bütçesi ve üyelerinin katkılarını da ekleyerek Urla EGİAD Ortaokulu’na spor salonu yaptıracak. Konser, EGİAD’ın ev sahipliğinde 21 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.

 

EGİAD Ortaokulu ile gönül bağımız var

Ege Genç İş İnsanları Derneği 2004 yılında Fatih Dalan’ın başkanlığı, Cemal Elmasoğlu’nun başkan vekilliği döneminde üye bağışlarıyla Urla’da ortaokul inşa ettirdi. Okul Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı. Devlet okulu olarak faaliyet gösteren okula yönelik EGİAD, destek vermeye devam etti. Özellikle fahri üyelerin ellerini üzerinden çekmedikleri okula 2017 yılında bilgisayar laboratuvarı kuran EGİAD, voleybol takımına destek vermeyi sürdürüyor. Takımın deplasman masraflarını EGİAD’ın fahri üyeleri karşılıyor. Ülke çapında dereceler alan, şampiyonluklar kazanan takım, bunu imkansızlıklarla, altyapı eksiklikleriyle başarıyor. EGİAD daha önceki yıllarda da okula spor salonu yaptırmış, ancak bu salon ihtiyaç nedeniyle yemekhaneye dönüştürülünce, çocuklar spor çalışmalarını yine bahçede yapmak zorunda kalmıştı. Okul yönetiminin, EGİAD yönetimini bu durum hakkında bilgilendirmesiyle proje gündeme geldi.

 

Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir etkinliği zaten düşündüklerini söyleyen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, ‘Ege Genç İş İnsanları Derneği olarak o dönemki yönetici ve üyelerimiz okulu yaptırıp, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamış ama okulla gönül bağımız, aidiyet duygumuz hiç kopmadı. Gerek dernek olarak gerekse fahri üyelerimiz elini okulun üzerinden çekmedi. Okula spor salonu yaptırma amacıyla birleşince, 100. Yıl etkinliğimiz daha anlamlı hale geldi. İmkansızlıklar içinde sporda başarı kazanmak için çalışan çocuklarımıza destek olmak Cumhuriyet’in ruhuna yakışır bir girişim olacak. Bir okulun eğitim kalitesini arttırmak bile önemli. Bu proje geçmiş dönemlerdeki üyelerimizden bize geçen, okulla ilgili aidiyet duygusunu yeni üyelerimize kazandırmak konusunda da büyük fayda sağlayacak. Genç üyelerimize de eğitim için destek vermenin gururunu yaşatmak amacındayız’ dedi.

 

4 milyon liraya mal olacak

EGİAD Yönetim Kurulu’nun spor salonu yaptırma kararının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alındığını anlatan Alp Avni Yelkenbiçer, ‘Yaptıracağımız salon da çadır tipi olacak ama çelik konstrüksiyonlarla desteklenen oldukça sağlam bir yapı hazırlanacak. Bunun için gerekli tüm araştırmaları yaptık, farklı firmalardan fiyat tekliflerini aldık. Yapıcı firma ile anlaşma aşamasındayız. 4 milyon liralık bir maliyet öngörüyoruz. Malzemelerin yurtdışından gelmesi, kurulumu bir süreç ama yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olacak. Bu proje için üyelerimizden bağış alacağız. Dernek bütçemizi devreye sokacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılı için düzenleyeceğimiz konserin sponsorlarından sağladığımız kaynağı salonun yapımında kullanacağız. Salonun maliyetinin üzerinde para toplamamız halinde okulun diğer fiziki şartlarını da iyileştirmeyi hedefliyoruz. Okulun ihtiyaçları çok fazla. Boya badanaya, tamirata, her şeyden önemlisi tuvaletlerinin yenilenmesine ihtiyacı var. Çocuklarımızın daha iyi koşullarda eğitim almasını istiyoruz. Ülkemizin geleceğinin gençlerde olduğunun bilincindeyiz. Bütün çabamız onları geleceğe hazırlamak için. Elimizdeki tüm imkanları zorlayarak çocuklarımızın ve gençlerimizin çağımıza yakışır imkanlarla eğitim alacağı koşulları yaratmaya çalışıyoruz’ diye konuştu.

 

Atatürk’ün muasır medeniyet hedefine bir adım

Ege Genç İş İnsanları Derneği olarak hedeflerinin her zaman Atatürk’ün çizdiği yol olduğunu hatırlatan Yelkenbiçer, ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda, hangi adım atılması gerekiyorsa atmayı sürdüreceklerini vurgulayarak şunları söyledi: ‘Kurumsal yapımızla Cumhuriyet’imizi bugün bulunduğu noktadan daha da ileriye taşımak adına kendi alanımızda özveri ile çalışıyoruz. Amacımız, Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 100. yılında ülkemizi gençlerimizin mirasına layık ve hayallerine uygun bir seviyeye çıkarma adına üretmektir. Bunun için eğitimden teknolojiye kadar her alanda gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ile kentimizi iddia sahibi bir şehir olarak birinci lige çıkartma gayreti içinde olmaktır. Bu süreçte en büyük desteğimiz de Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün gelmiş olduğu noktadır. Cumhuriyet’imizin 100. yılında EGİAD ailesi olarak Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Yeniden göreve geldiğimiz son genel kurulda da dile getirdiğimiz misyon da bunu gerektirmektedir. Biz ekonomik bir örgütlenme içinde olsak da kültür ve eğitimden bağımsız hareket edemeyeceğimizin de bilincindeyiz. Atatürk de genç Türkiye’nin büyümesi yolunda ekonomik kalkınma kadar, eğitim ve kültüre de yatırım yapmaya önem verirdi. Sofya’da görevli olduğu dönemden başlayarak, klasik müzik konserlerine, operalara giderek farklı müzikleri tanıma fırsatı buldu. Klasik müziğin ülkemizde sevilmesine öncülük etti. Biz de onun bu çabalarını örnek alarak kurduğu Cumhuriyet’in 100. Yılını ona yakışır şekilde kutlamak istedik. Bizim bütün kültürel etkinliklerimiz her zaman bir sosyal sorumluluk projesine de vesile oluyor. Şimdi de bu geleneğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.’

 

Cumhuriyetin 100. yılına yakışır proje

Gerek Cumhuriyet’in hedefleri gerekse EGİAD’ın hedeflerine yakışır şekilde büyük bir konsere hazırlandıklarını da açıklayan EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, bu amaçla Olten Sanat Vakfı ile iletişime geçtiklerini belirterek, ‘Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Erkan Karacar, Olten Sanat Vakfı’nın da yönetiminde. Onun sayesinde Olten Sanat Vakfı Başkanı Ceyhan Olten ve İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten ile bir araya geldik. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da Olten Flarmoni Orkestrası ile konser düzenleme kararı aldık. Salonu kullanmamız için İzmir Büyükşehir Belediyesi destek verdi. Solist konusunda da Cem Adrian isminde hemfikir olduk. Cem Adrian, benim Bilkent’te öğrenci olduğum yıllarda dinleme fırsatı bulduğum bir isim, sevdiğim bir sanatçı. Kendisi geçmiş yıllarda Olten Flarmoni Orkestrası ile konser vermişti. Olten Sanat Vakfı Sanat Koordinatörü Akgün Çavuş’un devreye girmesiyle Cem Adrian ile de anlaşma sağladık. Konser tarihimizi 21 Ekim olarak netleştirdik. Konser için bilet satışı olmayacak. EGİAD üyeleri ve fahri üyeleri eşleri ile davetlimiz olacak. Konserden sponsorlarımızın katkılarıyla gelir elde etmeyi planlıyoruz. Sponsor gelirlerinin tamamı okulun ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kullanılacak. Bu konserle hem cumhuriyetimizin 100. Yılını ona yakışır bir etkinlikle kutlayacağız hem de eğitim ve spora destek sağlayacağız’ diye konuştu.

 

Fatma Olten

Olten Sanat Vakfı Kurucusu

 

‘Şenlik havasında bayram kutlayacağız’

Olten Sanat Vakfı olarak, EGİAD Ailesi’nin bir parçası olduklarını hatırlatan Vakıf İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten, ‘Birlikte görkemli bir konser organizasyonuna imza atacağımız için mutluyuz. EGİAD ve Olten Sanat Vakfı, iş birliği yaparak, bayram kutlaması şenliğini yaşatacağız. Sadece bayram kutlamayacağız. Çok kutsal bir amacı da olacak. Bizim bu etkinlikte olma nedenimiz, arkasında EGİAD olması ve eğitime destek sağlamak amacıyla yapılması. Olten Sanat Vakfı da EGİAD da bir sanat etkinliğine özel bir değer katıyor. Biz vakıf olarak böyle kutsal bir amacı olan etkinliğin parçası olmaktan mutluyuz’ dedi.

 

Bir farkındalık projesi Olten Filarmoni...
Aralık 2013’te kurulan Olten Filarmoni Orkestrası 2014-2015 konser sezonundan itibaren düzenli konserlerine başladı. Temel amacı, sanatçı gençlere istihdam sağlayıp onlara kendilerini ifade edebilecek bir platform oluşturmak. Deneyimli sanatçı kadrolarının hemen yan sandalyesinde oturan genç konservatuvar mezunları için sanatlarını icra edebilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri, geliştirebilecekleri bir platform haline gelen Olten Filarmoni Orkestrası sezon performanslarının yanı sıra özel konserler de gerçekleştiriyor. Olten Sanat Organizasyonu’nun ana çatısı Olten Filarmoni Sanat Okulu. Sanat Okulu niteliğindeki bu Sanat Evi, kısa zamanda sanatçıların buluşma noktası olarak, her yaştan öğrenciye çok sesli müzik sevgisi aşılıyor, enstrüman çalmayı öğreterek, geliştiriyor.

 

Cem Adrian

Müzisyen

Esnaf baba, ev hanımı annenin 2. Çocuğu olarak Edirne’de doğdu.   Gerçek adı Cem Filiz'dir. Mesleğinde kullandığı Adrian soyadını doğduğu ve büyüdüğü Edirne şehrinin antik çağlardaki ismi olan Hadrianoupolis'ten esinlenerek aldı. Müzik ile uğraşmaya ortaokul yıllarında başladı. İstanbul'a gelmeden önce, Edirne'de bölgesel yayın yapan bir radyoda 6 yıl boyunca sunucu ve yayın yönetmeni olarak çalıştı. 2004 yılında, İstanbul'da Demet Sağıroğlu ile tanıştı. Sağıroğlu aracılığıyla Fazıl Say’a bir deneme kaydı gönderdi. Demet Sağıroğlu vasıtasıyla tanıştığı Fazıl Say Adrian'ın profesyonel şarkıcılık yolunda, hayatının dönüm noktası oldu. Fazıl Say'ın davetiyle Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne iki yıl özel öğrenci statüsünde devam etti. Bilkent'te bulunduğu dönemde ses telleri muayene edilmiş ve ses tellerinin olağan ölçülerden çok uzun olduğu anlaşılmış. Yaşamını Ankara’da sürdüren Adrian kendi bestelerinin yanı sıra farklı müzik türlerine ait eserleri seslendirdiği 17 albüm, 71 single’a sahip. Çok sayıda dizi ve film için de beste çalışmaları yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.