‘Kadınlar var olduğu sürece bu meslek ölmez’

Pandemiden sonra makeup artistliğe talep inanılmaz derecede arttı. Bu mesleği yapmak isteyenlerin tercihi de eğitimler kurumları oldu.

Yaşam Yayın: 02 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 02.08.2023 16:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
138 okunma
Takip EtGoogle News

Sevgi Akademi’nin tecrübeli eğitmeni Aysun Uysal kurslar ve meslek hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Eğitimci makeup artist Aysun Uysal, “Estetisyenlik mezunuyum. 1994 yılından beri bu sektördeyim. 8 yıldır Sevgi Akademi’de eğitim veriyorum. Daha öncesinde de halk eğitim ve meslek lisesinde eğitimler verdim.”

Sevgi Akademi’de verdikleri eğitimden bahseden Uysal, “Burada Estetisyenlik ve Profesyonel Makyaj eğitimlerimiz var. Kursiyerler burada aldıkları eğitimler ve dersler sonucunda MEB onaylı sertifika alıyorlar. Dersler arasında profesyonel makyaj, kalıcı makyaj, ipek kirpik, masaj, estetisyenlik, protez tırnak gibi birçok ders yer alıyor. Sertifikanın ardından ustalık ve usta öğreticilik sınavına girip belgelerini aldıktan sonra kendi işyerlerini açabiliyorlar ya da bir yerde çalışabiliyorlar.Formasyon alarak eğitmende olabiliyorlar. Yurtdışında da geçerli belgeleri oluyor.”

“Pandemiden sonra inanılmaz talep patlaması yaşadı. Ben bile işimin bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum. Biz pandemiden sonra taleplere yetişemez hale geldik. Estetiğe olan talep arttı diyebiliriz. Estetik mi güzellik mi diyorlar. Estetik artık daha önde.”

“Bu mesleğe adım atmak isteyenler işlerini çok sevsinler. Çok zevkli bir işimiz var. Asla işsiz kalmayacağınız bir meslek. Kadının olduğu her yerde bu işe talep olur. Krize uğramayan bir sektör. Asla pes etmeyin.

“Makyajda modaya inanmıyorum. Moda kendine yakışanı yapmaktır. Hataları örtmeyi güzel olan tarafları ortaya çıkarmayı bildiğin sürece her şey  moda bence. Saçta da kıyafette de aynı. Makyaj nedir denildiğinde ‘kusurları kapatıp güzel olan tarafları ortaya çıkarmaktır’ diyorum. Trendler değişebiliyor.”

“Ben küçük yaşlardan itibaren çiçekleri ezip kendime far yapıyormuşum. Karanfilleri ezip ruj yapıyordum. Genetiğimde hücrelerimde makeup artist olmak varmış. Bende bireysel olarak mesleğimi sürdürüyorum. Defileler, dış çekimler, gelin makyajlarını profesyonel anlamda yapıyorum” ifadelerini kullandı.”  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.