‘’Düş Gezini’’ GT Art Sanat Galerisinde

Prof.Dr.Alparslan Apan’ın Resimleri Sanatseverlerle Buluştu.

Kültür Yayın: 26 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 26.09.2023 08:40:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
120 okunma
Takip EtGoogle News

Ressam Profesör Doktor Alparslan Apan’ın  ‘’Düş Gezgini’’ adını verdiği yağlı boya resim sergisi, İzmir GT Art Sanat Galerisinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Profesör Doktor Alparslan Apan’ın sekizinci ve İzmir’de ki ilk kişisel sergisi olan ‘’ Düş Gezgini’’ sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Sanatçının düşlerinden tabloya yansıyan birbirinden iddialı resimleri  sergiyi izleyenlerin beğenisini topladı.  4 Ekim tarihine kadar gezip görülebilecek olan sergide sanatçının tuval üzerine yağlı boya çalışmalarından oluşan 34 resim bulunuyor.

 

1963 yılında Erzurum’da dünyaya gelen ilk ve orta öğrenimini Erzurum’da, lise eğitimini ise İstanbul’da tamamladıktan sonra; 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olan Doktor Alparslan Apan öğrencilik yıllarında ilgi duyduğu resim sanatına uzun yıllar emek verdi.2001 yılında Doçent, 2008 yılında ise Profesör ünvanı alan Prof.Dr. Alparslan Apan mesleki yorgunluğunu resim yaparak attığını, resimle meşgul olmanın kendisini rahatlatarak dinlendirdiğini söylüyor. Serginin açılış davetinde kısa bir söyleşi yaptığımız Ressam Prof.Dr. Alparslan Apan sanat yolculuğu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; ‘’ Çocukluğumda resme karşı özel bir beğeni ve merakım vardı. Üniversite yıllarımda ciddi bir şekilde resim yapmaya başladım. 19.cu yüzyıl sonu ve 20.ci yüzyıl başlarında ortaya çıkan sanat akımları çok ilgimi çekti.Uzunca bir süre çeşitli akımları ve bu akımlarda ortaya çıkan resim ve ressamları inceledim.Fakat ben belirli bir akıma bağlı kalmayı istemedim.Eserlerimde çalışırken öncesinde bir eskiz çiziyorum bazen düşlediğim bir yeri yada objeyi çiziyorum bazen de görüp etkisinde kaldığım bir yeri bir manzarayı betimleyerek resim ile tabloya yansıtmaya çalışıyorum.  Açıkçası takip ettiğim ve etkisinde olduğum  belirli bir akım yok ben resimlerimde daha özgür çalışmayı ve kendi yorumumu tabloya aktarmayı seviyorum. Eserlerimde bazen gerçek üstü bazende dışavurumcu bir izlenim ortaya çıkabiliyor’’.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.