Diren İnaç’ın Yeni Albümü “Toprak” Yayınlandı!

Halk müziğine dair yaptığı çalışmalarla farklı bir yorum katmayı başaran yetenekli genç müzisyen Diren İnaç’ın yeni albümü “Toprak” tüm dijital müzik platformlarındaki yerini aldı!

Yaşam Yayın: 21 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 21.07.2023 13:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
92 okunma
Takip EtGoogle News

 Sanatçı, Sounderland imzasıyla dinleyicilerinin karşısına çıkan albümde Kürtçe ve Türkçe eserler yorumluyor.

“Halk Müziğinde Farklı Bir Soluk”

Halk müziğine farklı dinamiklerle birleştiren Diren İnaç’ın ilk albümü “Xoriye”yi 2015 yılında yayınlamıştı. 2018 yılında Kardeş Türküler'in solistlerinden Feryal Öney’in eşlik  ettiği ilk teklisi “Ay Salınır” ile tekrar dinleyicilerin karşısına çıkan İnaç, 2019 yılında “Azap Gibi” adlı ikinci teklisini yayınladı. Bu süreci 2021 yılında Gülseven Medar’ın eşlik ettiği “Mah Cemalin Suya Benzer” isimli üçüncü teklisi izledi. Sanatçı, 2022 yılında “Ser” adlı albümüyle büyük bir yankı uyandırdı. Aynı yıl “Kerbela Destanı” ve  “Dal” adlı teklikleriyle tekrar dinleyicilerin karşısına çıktı.

“Bu Şarkılar Herkesin Derdi, Herkesin Mutluluğu Olur”

Albüme ilişkin de konuşan İnaç, “Cümlenin yeri topraktır öyle ki sevgiyi güle nefreti dikene çevirir. Hem nimetlere gebedir hem hayırlara. Her su bir yol bulur, her dağ bir toprak. Peki  ya topraksızlar? Toprak, göçleri, sürgünü ‘ kimliksiz ölüleri ‘ taşır mı? Bir yerlerde bağrına basar ve dikenini çıkarır. Hepimizin annesi toprak kimsesizin analığı olur mu?  Ama bu şarkılar herkesin derdi, herkesin mutluluğu olur” ifadelerini kullandı.

“Klip Yakında”

Diren İnaç’ın son çalışması olan “Toprak” adlı albümü ile bu çalışmalarına bir yenisini ekledi. Albümün genel yönetmenliğini Doğu Ekin üstlenirken, düzenlemelerde bağlama, lavta, dört telli elektro, selpe ve perküsyonda Orçun Yıldırım’ın imzası bulunuyor. Erbanede Tuğçe Demir Yıldırım, kemanda Metehan Dada ve zurnada Erdi Arslan görülürken, bas gitar ile miks-mastering çalışmalarını ise Levent Canen gerçekleştirdi. İnaç, ayrıca yakın zamanda albüm içerisindeki bir şarkının klip çalışmalarının da gerçekleştireceğini duyurdu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.